Architectuur | Een droom wordt werkelijkheid

In de huidige drukke, hectische wereld is tijd een schaars goed. Voor succesvolle mensen met overvolle agenda’s, is het zaak om deze kostbare tijd op een zo gunstige en zorgeloos mogelijke manier te besteden, op een plek waar kwaliteit, privacy en veiligheid bijeen komen. Die plek is DITA ESTATE op Ibiza. DITA BUILDING ontwikkelde een urbanisatie voorzien van ultieme luxe en alle gemakken op een van de mooiste locaties die Ibiza te bieden heeft. 

Op een idyllisch plekje net buiten het dorp Jesus worden de fraaie villa’s van DITA ESTATE gerealiseerd. Het complex
is ruim opgezet, de percelen omvatten minstens 900 m2 waarbij strakke aslijnen het ruimtelijke aspect benadrukken. De villa’s worden omringd door prachtig aangelegde tuinen met mooie voetpaden, palmbomen en sferische verlichting. De schitterende villa’s van DITA ESTATE beschikken over het hoogste afwerkingniveau en zijn ieder uiteraard voorzien van een prachtig privé zwembad. Een van de villa’s beschikt zelfs over een zwembad van 30 meter lang. DITA ESTATE werkt nauw samen met de bekende binnenhuisarchitect Eric Kuster die op verzoek de inrichting en styling uit kan voeren. Aan ieder detail wordt gedacht en alles zal geregeld worden. Van het onderhoud van het zwembad of de tuin tot aan het ophalen van het vuilnis. Het 32000 m2 tellende oppervlakte van het complex is daarbij voorzien van bewakingscamera’s want DITA ESTATE onderstreept zorgeloos genieten door te voorzien in een extra veilige omgeving en veel privacy.

Minimalistische fashion style
DITA ESTATE isl vooral herkenbaar door een strakke, minimalistische doch warme Fashion Style. Maar vooral ook aan de mooie aslijnen en subtiele details. Bij het ontwerpen van de villa’s haalt architect Diederick van Maren inspiratie uit zijn vele reizen, zijn fantasie en natuurlijk uit het prach- tige en inspirerende eiland Ibiza. Inmiddels zijn een aantal concept villa gerealiseerd en is het twaalfkoppige team druk met de ontwikkeling van 3D beelden en plattegronden van de overige villa’s. In totaal zullen 12 villa’s worden gepresen- teerd. De villa’s zijn uitsluitend bedoeld voor verkoop. DITA ESTATE is uniek voor Ibiza en past bijzonder goed bij het eveneens unieke karakter van het eiland. De villa’s op DITA ESTATE worden vanaf zomer 2012 ontwikkeld en in 2013 opgeleverd. De verwachte verkoopprijs van zal tussen EURO 2,4 miljoen en EURO 4 miljoen liggen.

DITA ESTATE en Diederik van Maren
Diederik van Maren is hoofd ontwerper en partner van DITA ESTATE. Met zijn bedrijf Dita Building ontwerpt en bouwt hij al jaren made-to-measure villa’s op Ibiza. Of zoals een bekende Nederlander hem enige tijd geleden aansprak in de rij op Ibiza airport “jij bent toch die man van de prachtige witte villa’s!?”. Diederik woont sinds 2006 met zijn gezin op Ibiza. In Amsterdam was hij al actief in het onroerend goed. Met DITA Building introduceerde hij op Ibiza een bouwbedrijf waar, in tegenstelling tot andere bouwbedrijven op het eiland, alles in eigen beheer wordt gedaan. Van de architect en de hoofdontwerper tot aan de daadwerkelijke uitvoering. Het brede team van Dita Building voldoet aan iedere wens van de klant bij het ontwikkelen en bouwen van een droomhuis op Ibiza. Diederik ontwerpt graag modern en minimalistisch en wijkt daarmee af van de typische

Ibiza finca bouwstijl. Vaak worden zijn ontwerpen in wit uitgevoerd waardoor ze bijzonder goed aansluiten bij zowel het autentieke als hedendaagse Ibiza gevoel. De villa op de heuvels van Es Cubells is daar een goed voorbeeld van: een duidelijk ononderbroken lijnenspel, een uitzicht dat reikt tot Formentera. Met kleurrijke details en art zorgt Diederik voor warme accenten. Want leefbaarheid en good feeling staan voorop. Diederik van Maren heeft inmiddels zijn sporen wel verdiend. Blijkens diverse publicaties in onder andere de ver- maarde Spaanse Arquitecture y diseno, Architectural Digest Italy en opname in meerdere architectuur en design boeken.

Artikel uit Maison Revue nr. 8 editie zomer 2012 – Tekst: Ingrid Moor – Fotografie: Dita Estate

Leave a reply